Centre Històric d’Andorra la Vella

Descobriu la història, la tradició i la cultura passejant per Andorra la Vella, visitant el seu llegat arquitectònic, escultòric i pictòric. Els carrers no han canviat amb el pas del temps: carrerons estrets, places petites i cases antigues, testimonis de la construcció tradicional.

El Centre Històric ha conservat la seva personalitat al marge del creixement de la ciutat.

Inclou visita a la Casa de la Vall

Itinerari Centre històric i romànic d’Andorra la Vella

Centre històric i romànic d’Andorra la Vella

Descobriu la història, la tradició i la cultura passejant per Andorra la Vella, visitant el seu llegat arquitectònic, escultòric i pictòric. Inclou la visita de la capella de Sant Andreu i la visita de l’església de Sant Esteve. La capella de Sant Andreu és una petita edificació rectangular d’absis semicircular que conté elements que la situen en l’època romànica. I l’església de Sant Esteve conserva l’absis romànic més gran i ric en decoració esculpida de tot Andorra.

Música al Centre Històric

Si voleu descobrir la ciutat i conèixer millor la seva història, cultura i tradicions, deixeu-vos portar per un guia pel Centre Històric d’Andorra la Vella. A més, podreu gaudir dels concerts d’orgue matinals de l’església de Sant Esteve durant mitja hora. El gran orgue de l’església arxiprestal de Sant Esteve d’Andorra la Vella va ser construït per l’orguener Georges Danion (1922-2005) i va ser instal·lat a la capital l’any 1991.

Tradició i cultura per Santa Coloma

Recordant altres temps, el recorregut passa per la vall de Santa Coloma, amb una visita exterior i interior d’una de les esglésies preromàniques més antigues i emblemàtiques dels Pirineus. També inclou un passeig per la natura fins a arribar al jaciment de la Roureda de la Margineda, ciutat medieval segons les darreres investigacions arqueològiques dutes a terme.

Inclou visita a l’Espai Columba i videomapatge de l’Església de Santa Coloma.

Viatge a través de la història i les llegendes

Visita teatralitzada al Barri Antic que recrea les aventures de tres personatges que fugen de les autoritats. Aquests aprofiten la presència d’un grup per camuflar-se i recórrer junts els carrers. Descobrireu cases, carrers, llegendes i altres històries.
—Visita en castellà

Dr. Anton Fiter i Rossell

El doctor Anton Fiter i Rossell, veguer episcopal i autor del cèlebre Manual Digest, espera amb ànsia la visita d’un antic company d’estudis de la Universitat d’Osca.
Li vol ensenyar el país, però el doctor Picatoste, el seu amic, no és aquell jove de bon caràcter amb qui va compartir aula.
—Visita teatralitzada al Barri Antic, visita en castellà

La Santa, el Rus i el Comte

Visita teatralitzada per Santa Coloma. Tres personatges molt representatius de Santa Coloma ens guiaran, mitjançant una visita insòlita, per les singularitats del poble en un recorregut que repassarà els moments més fascinants de la història d’Andorra.

Itinerari Ioga al bosc Negre

Ioga al bosc Negre

Us oferim la possibilitat de viure una experiència especial fent una sessió de ioga al bosc Negre. La combinació del contacte amb la natura i la pràctica del ioga us farà gaudir dels beneficis de la muntanya i l’esport en bona companyia.

Per arribar al bosc Negre, us acompanyarà el guia especialitzat.

Cal dur el material necessari per a la pràctica del ioga.

El pulmó verd de la ciutat

Itineraris pel rec del Solà, que connecta el nucli urbà amb el paisatge natural que ens envolta. Recorreguts que estan inclosos dins el projecte de l’Anella Verda, per interpretar els valors agrícoles i ramaders, el canvi de la tradició i l’economia, i la convivència de l’ésser humà amb els riscos  naturals.

El Portal de la Vall és el centre d’atenció als visitants de la vall del Madriu-Perafita-Claror. Hi trobareu tota la informació sobre la vall i podreu visualitzar el documental que es va realitzar pel 10è aniversari de la seva inscripció en la llista del Patrimoni de la Humanitat, que us permetrà visitar-la virtualment i conèixer millor la seva riquesa en tan sols 20 minuts.

Miradors de l’Obaga d’Andorra la Vella: vistes panoràmiques i racons únics per conèixer

Excursió amb un desnivell no gaire pronunciat per descobrir el Mirador del Roc de Senders, Mirador del Bosc Negre, Mirador del Roc de Palomera i del Roc de Solobre. Els miradors ens brinden espectaculars vistes d’Andorra la Vella. Ens endinsarem pels diferents miradors als diferents boscos on trobarem restes arqueològiques, parets de pedra seca i podrem observar la flora i la fauna característiques d’aquest entorn.

Itinerari per la vall d’Enclar

Contagieu-vos del nostre paisatge: la vall d’Enclar

Deixeu-vos acompanyar per un guia ecoturístic per explorar la vall d’Enclar i la vall de Santa Coloma, de gran valor faunístic al Principat pel fet d’acollir la població d’isards més important tant en extensió de territori com en nombre d’exemplars.

El recorregut passa per la vall de Santa Coloma, amb una visita exterior d’una de les esglésies preromàniques més antigues i emblemàtiques dels Pirineus i un passeig per la natura fins a arribar a la Vall d’Enclar.

Endinseu-vos a la muntanya - Vall del Madriu - Perafita - Claror

Itinerari que permet descobrir el paisatge i la vegetació d’alta muntanya en boscos caducifolis, verds i exuberants durant l’estiu, on es poden sentir els ocells més freqüents, com ara el pit-roig, el tallarol de casquet i la merla, entre d’altres. Prat Primer és una de les portes d’accés al conjunt natural del Madriu-Perafita-Claror, declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO l’any 2006.

Itinerari per la vall d’Enclar

Itinerari per la vall d’Enclar

Deixeu-vos acompanyar per un guia ecoturístic per explorar la vall d’Enclar i la vall de Santa Coloma, de gran valor faunístic al Principat pel fet d’acollir la població d’isards més important tant en extensió de territori com en nombre d’exemplars.

El recorregut passa per la vall de Santa Coloma, amb una visita exterior d’una de les esglésies preromàniques més antigues i emblemàtiques dels Pirineus i un passeig per la natura fins a arribar a la Vall d’Enclar.

Museu obert de geologia Roques al carrer

Jardí de roques
Situat al Parc Central, es tracta d’un jardí on hi ha una representació de les roques que afloren a Andorra.

Itinerari geològic
Itinerari que està format per diversos panells, ubicats sempre davant d’un edifici, on s’observa un detall de la roca de l’edifici i es desenvolupa un tema relacionat amb la geologia de la seva façana.

Itinerari per l’arquitectura del granit
Itinerari que transcorre per carrers de la capital i consta de diversos punts d’interès on es mostren edificis construïts segons el corrent de l’arquitectura del granit.

Itineraris Ser apicultor per un dia, tota una experiència

Ser apicultor per un dia, tota una experiència

Aprofiteu la visita guiada pel poble de Santa Coloma i gaudiu sent apicultors per un dia.

Se us facilitarà l’equipament integral i podreu conèixer de ben a prop com viuen les abelles, amb una explicació de tot el procediment de la recol·lecció de la mel.

Us sorprendrà!

Informació i reserves

Places limitades, amb reserva prèvia -10 anys + 65 anys - Gratüit
Casa la Vall: 2,5 € (+65 anys)

OFICINA DE TURISME
Plaça de la Rotonda, s/n.
AD500 Andorra la Vella
tel.: (+376) 750 100
Info@oficinaturisme.ad
www.andorralavella.ad

Horari de l’Ofcina de Turisme
9-21 h de dilluns a dissabte i 9-19 h diumenge.

Recomanacions
S’ha d’anar ben calçat, dur una gorra i aigua.

Horaris

Hivern:
Del 12 de setembre al 30 de juny
De dilluns a divendres de 9 a 20 h
Dissabtes de 9 a 21 h
Diumenges de 9 a 14 h

Estiu:
De l’1 de juliol al 12 de setembre De dilluns a dissabte de 9 a 21 h Diumenges de 9 a 19 h

Tancat l’1 de gener, el 14 de març, el 8 de setembre i el 25 de desembre

TOP