Centre Històric d’Andorra la Vella

Descobriu la història, la tradició i la cultura passejant per Andorra la Vella, visitant el seu llegat arquitectònic, escultòric i pictòric. Els carrers no han canviat amb el pas del temps: carrerons estrets, places petites i cases antigues, testimonis de la construcció tradicional.
El Centre Històric ha conservat la seva personalitat al marge del creixement de la ciutat.
—Inclou visita a la Casa de la Vall

Música al Centre Històric

Si voleu descobrir la ciutat i conèixer millor la seva història, cultura i tradicions, deixeu-vos portar per un guia pel Centre Històric d’Andorra la Vella. A més, podreu gaudir dels concerts d’orgue matinals de l’església de Sant Esteve durant mitja hora. El gran orgue de l’església arxiprestal de Sant Esteve d’Andorra la Vella va ser construït per l’orguener Georges Danion (1922-2005) i va ser instal·lat a la capital l’any 1991.

Endinseu-vos a la natura i la història de Santa Coloma

Deixeu-vos acompanyar per un guía ecoturístic per explorar la vall d’Enclar i la vall de Santa Coloma, de gran valor faunístic al Principat pel fet d’acollir la població d’isards més important tant en
extensió de territori com en nombre d’exemplars.
El recorregut passa per la vall de Santa Coloma, amb una visita exterior d’una de les esglésies preromàniques més antigues i emblemàtiques dels Pirineus i un passeig per la natura fins a arribar
a la Vall d’Enclar.
Punt de sortida a l’Oficina de Turisme i servei privat que us acompanyarà fins a l’entrada de la vall.

Viatge a través de la història i les llegendes

Visita teatralitzada al Barri Antic que recrea les aventures de tres personatges que fugen de les autoritats. Aquests aprofiten la presència d’un grup per camuflar-se i recórrer junts els carrers. Descobrireu cases, carrers, llegendes i altres històries.
—Visita en castellà

Dr. Anton Fiter i Rossell

El doctor Anton Fiter i Rossell, veguer episcopal i autor del cèlebre Manual Digest, espera amb ànsia la visita d’un antic company d’estudis de la Universitat d’Osca.
Li vol ensenyar el país, però el doctor Picatoste, el seu amic, no és aquell jove de bon caràcter amb qui va compartir aula.
—Visita teatralitzada al Barri Antic, visita en castellà

La Santa, el Rus i el Comte

Visita teatralitzada per Santa Coloma. Tres personatges molt representatius de Santa Coloma ens guiaran, mitjançant una visita insòlita, per les singularitats del poble en un recorregut que repassarà els moments més fascinants de la història d’Andorra.

El pulmó verd de la ciutat

Itineraris pel rec del Solà, que connecta el nucli urbà amb el paisatge natural que ens envolta. Recorreguts que estan inclosos dins el projecte de l’Anella Verda, per interpretar els valors agrícoles i ramaders, el canvi de la tradició i l’economia, i la convivència de l’ésser humà amb els riscos naturals.

Miradors de l’Obaga d’Andorra la Vella: vistes panoràmiques i racons únics per conèixer

Excursió amb un desnivell no gaire pronunciat per descobrir el Mirador del Roc de Senders, Mirador del Bosc Negre, Mirador del Roc de Palomera i del Roc de Solobre.
Els miradors ens brinden espectaculars vistes d’Andorra la Vella.
L’accés als miradors ens farà endinsar per diferents boscos on trobarem restes arqueològiques, parets de pedra seca i podrem observar la flora i la fauna característiques d’aquest entorn.

Punt de sortida a l’Oficina de Turisme i servei privat que us acompanyarà fins a l’entrada de la vall.

Contagieu-vos del nostre paisatge: la vall d’Enclar

Deixeu-vos acompanyar per un guia ecoturístic per explorar la vall d’Enclar, que és de gran valor faunístic al Principat pel fet d’acollir la població d’isards més important tant en extensió de territori com en nombre d’exemplars.
-Punt de sortida a l’Oficina de Turisme i servei privat que us acompanyarà fins a l’entrada de la vall.

Endinseu-vos a la muntanya - Vall del Madriu - Perafita - Claror

Itinerari que permet descobrir el paisatge i la vegetació d’alta muntanya en boscos caducifolis, verds i exuberants durant l’estiu, on es poden sentir els ocells més freqüents, com ara el pit-roig, el tallarol de casquet i la merla, entre d’altres.
Prat Primer és una de les portes d’accés al conjunt natural del Madriu-Perafita-Claror, declarat patrimoni de la humanitat per la UNESCO l’any 2006.

Vall del Madriu-Perafita-Claror, declarat Paisatge Cultural del Patrimoni Mundial per la UNESCO des de 2004
Organització de les Nacions Unides per l’Educació,la Ciència i la Cultura

Punt de sortida a l’Oficina de Turisme i servei privat que us acompanyarà fins a l’entrada de la vall.

Museu obert de geologia Roques al carrer

Jardí de roques
Situat al Parc Central, es tracta d’un jardí on hi ha una representació de les roques que afloren a Andorra.

Itinerari geològic
Itinerari que està format per diversos panells, ubicats sempre davant d’un edifici, on s’observa un detall de la roca de l’edifici i es desenvolupa un tema relacionat amb la geologia de la seva façana.

Itinerari per l’arquitectura del granit
Itinerari que transcorre per carrers de la capital i consta de diversos punts d’interès on es mostren edificis construïts segons el corrent de l’arquitectura del granit.

Informació i reserves

Places limitades, amb reserva prèvia -10 anys + 65 anys - Gratüit
Casa la Vall: 2,5 € (+65 anys)

OFICINA DE TURISME
Plaça de la Rotonda, s/n.
AD500 Andorra la Vella
tel.: (+376) 750 100
Info@oficinaturisme.ad
www.andorralavella.ad

Horari de l’Ofcina de Turisme
9-21 h de dilluns a dissabte i 9-19 h diumenge.

Recomanacions
S’ha d’anar ben calçat, dur una gorra i aigua.

Horaris

Hivern:
Del 12 de setembre al 30 de juny
De dilluns a divendres de 9 a 20 h
Dissabtes de 9 a 21 h
Diumenges de 9 a 14 h

Estiu:
De l’1 de juliol al 12 de setembre De dilluns a dissabte de 9 a 21 h Diumenges de 9 a 19 h

Tancat l’1 de gener, el 14 de març, el 8 de setembre i el 25 de desembre

TOP