La capital dels Pirineus us ofereix un ampli ventall d’activitats perquè la vostra estada sigui inoblidable.

Espais singulars

Parc Central

El parc Central és l’espai verd urbanitzat més important de la capital, un oasi on es pot descansar de la trepidant vida comercial. Té una extensió total de 33.000 m² repartits en diferents espais, com són les àrees destinades als infants, els joves i les zones verdes i d’aigua.
A l’estiu disposa d’una zona de vòlei-platja. Disposa de serveis d’aparcament, sanitaris, telèfons i restaurant.

Plaça del Poble

La plaça del Poble està situada al bell mig de la capital, a la part més alta del gran edifici que acull serveis administratius del Govern, el Centre de Congressos d’Andorra la Vella i un gran aparcament públic.

La plaça s’ha convertit en un lloc privilegiat per a la celebració de manifestacions populars, petites fires i festes tradicionals, i és habitualment un centre de trobada i de passeig.

Berenador de la Comella

Amb una superfície de més de 16.500 m², el berenador és un lloc ideal per fer un pícnic amb la família o els amics, amb la panoràmica del Solà d’Andorra al davant.

  • 22 taules de llosa per a 6-8 persones cadascuna
  • 3 punts de foc per a 6 graelles – Actualment tancats
  • 5 fonts
  • 5 punts de recollida de brossa
  • 1 WC adaptat per a persones amb mobilitat reduïda
  • 1 rampa d’accés per a cadires de rodes i cotxets
  • 2 aparcaments de vehicles: aparcament de Prat Primer i un aparcament al mateix berenador

Rec del Solà

Al vessant del solà d’Andorra la Vella hi trobem el Rec del Solà, un espai pensat per poder practicar esport, passejar o contemplar la parròquia d’Andorra la Vella gràcies al seu gran mirador.

Es tracta d’una caminada lineal de 4 km (anada i tornada) que transcorre per un petit canal de reg construït al 1880, que va ser utilitzat per al reg dels horts situats en els vessants i que va des del col·legi de Sant Ermengol fins a ben bé Santa Coloma, el final del rec.

És un camí empedrat que permet una passejada agradable i tranquil·la, ideal per fer en mig matí amb la família.

Poble de Santa Coloma

Al sud de la parròquia d’Andorra la Vella hi ha Santa Coloma, un dels pobles més antics i característics de les Valls.

És la porta d’entrada a una de les concentracions monumentals més importants del Pirineu, amb la fenomenal església de Santa Coloma i el seu campanar cilíndric al capdavant. El seu urbanisme conserva el traçat dels carrers i algunes construccions de l’Andorra rural del segle XVIII.

Parc de la Serradora

La serradora de la família Rossell, coneguda popularment com la Serradora del Cintet, es va aixecar l’any 1936 en un terreny d’Escaldes-Engordany i durant la dècada dels 50 es va traslladar al costat del rec de l’aigüeta a Andorra la Vella. L’any 1962, amb la progressiva urbanització de la part baixa de l’avinguda Meritxell, es va traslladar a Prat Salit, a Santa Coloma, i allà hi va funcionar fins que l’any 2000 es va desmantellar perquè havia quedat en desús.

Les màquines del Cintet que ara s’han recuperat transformaven la fusta, sobretot de pi negre i pi roig, per als diferents usos (comuneres i taulons, utilitzats bàsicament per a la construcció) i també tallaven la fusta a mida més petita segons el seu ús i evolució de la societat (fusta per cremar, caixes de fruita, palets,…).

Va ser l’última serradora de caire industrial d’Andorra. A la dècada dels 60 la indústria de les serradores entra en crisi perquè les tècniques de la construcció evolucionen i la totxana i el formigó ocupen l’espai que abans ocupava la fusta.

El Parc de la Serradora és un equipament de 2.130 metres quadrats de superfície, que compta amb un skate parc, zones verdes, àrees de descans i espais amb el terra de cautxú destinats al passeig com també amb un recorregut interpretatiu amb dues de les màquines restaurades que hi havien funcionat.

Centres d'oci d'Andorra

Reserva les teves entrades a la Oficina de Turisme d'Andorra la Vella

Oci nocturn

Andorra no tanca en caure la nit!

Després d’un dia d’emocions, passejades i compres sempre ve de gust un bon sopar i una copa amb els amics per comentar el dia. La major part dels locals es troben a la parròquia d’Andorra la Vella, al voltant de la plaça Guillemó i al Barri Antic.

Pubs d’ambient relaxat amb billars, karaokes, discoteques, locals de cervesa artesanal... N’hi ha per a tots els gustos!

Suggeriments del mes

Horaris

Hivern:
Del 12 de setembre al 30 de juny
De dilluns a divendres de 9 a 20 h
Dissabtes de 9 a 21 h
Diumenges de 9 a 14 h

Estiu:
De l’1 de juliol al 12 de setembre De dilluns a dissabte de 9 a 21 h Diumenges de 9 a 19 h

Tancat l’1 de gener, el 14 de març, el 8 de setembre i el 25 de desembre

TOP