Turisme inclusiu

Avui dia, una societat considerada moderna no té sentit si totes les persones, amb independència de la seva condició física, sensorial, perceptiva o intel·lectual no tinguessin els mateixos drets i oportunitats.

Així, Andorra la Vella, capital moderna i eminentment turística, ha volgut, com també ho han fet la resta de parròquies del país, fomentar el turisme inclusiu apropant els seus atractius a col·lectius amb diverses discapacitats. I ho fa de manera telemàtica, per mitjà dels dispositius mòbils personals, amb la implantació de les aplicacions Parl’App i Blind Explorer.

El projecte Parl’App consta de plaques situades en diferents ubicacions com escultures, miradors o monuments entre d’altres. Les plaques contenen un codi QR l’escaneig del qual permet l’accés a la informació en llengua de signes i locució en català, castellà, francès i anglès. Les plaques també inclouen informació en Braille, i es troben a una alçada adaptada a les persones amb mobilitat reduïda.

Els codis QR Parl’App es troben també als miradors ecoturístics i als panells interpretatius “Natura en ruta”, que han estat renovats i dotats de plafons informatius en Braille i imatges en relleu. S’hi proporciona informació sobre el paisatge, la fauna i la flora de l’entorn.

Consulta el mapa per veure les diferents ubicacions.

Blind Explorer per la seva banda utilitza la navegació per satèl·lit per crear rutes GPS d’enorme precisió, permetent a les persones amb discapacitat visual gaudir del senderisme de manera molt més autònoma. Els sons 3D i les indicacions verbals guien les persones en la direcció correcta a seguir, podent escollir també el tipus de sons per adaptar-los a les preferències de cadascú.

Des d’Andorra la Vella es pot accedir fins a Ordino i tornar, o bé fer diferents etapes de la ruta.

OFICINA DE TURISME

Per obtenir més informació sobre Andorra la Vella i el Principat, pots apropar-te a aquesta oficina de turisme.

  • Plaça de la Rotonda, s/n
  • (+376) 750 100
  • info@oficinaturisme.ad
  •  Horaris

Horaris

Dilluns a divendres de 9.00 a 20.00 h

Dissabte de 9.00 a 21.00 h

Diumenge de 9.00 a 14.00 h

 

Tancat l’1 de gener, el 14 de març, el 8 de setembre i el 25 de desembre

TOP