PREUS 2021

El Comú d’Andorra la Vella, sensible amb la situació econòmica actual provocada per la Covid-19 i amb la voluntat de fomentar la participació a la Fira d’aquest any, aplicarà un descompte addicional del 10% sobre els preus públics relatius a la Fira d’Andorra la Vella.

Trobareu més informació al dossier comercial.

Fira d’Andorra la Vella, els orígens

La Fira d’Andorra la Vella té els seus orígens en les antigues fires i mercats de ramaders i pagesos, on els habitants del país es trobaven per a abastir-se de productes alimentaris i productes per a la llar, per poder entrar en el dur hivern pirinenc, on en aquesta època era molt més dificultós desplaçar-se pel país, degut a les condicions meteorològiques adverses.

És a principi dels anys 80 quan la Fira inicia un procés de transformació substancial, consolidant-se cap als anys 90, com una de les principals fires multisectorials de l’àmbit pirinenc.

La Fira, un lloc de trobada per a expositors i visitants

Actualment, la Fira d’Andorra la Vella ocupa uns 12.000 m2 i té capacitat per acollir més de 150 expositors, tant d’Andorra com de fora del país, distribuïts en diferents sectors com el turisme, l’oci, l’esport, el lleure, l’automòbil, el comerç, l’alimentació, les institucions públiques i privades, entitats, associacions...

Actualment la temàtica de la fira gira al voltant del turisme, l'oci, el lleure, l'esport i la vida sana.

Espais de la fira

La Fira presenta diferents ubicacions repartides pel centre d'Andorra la Vella.

És l'espai principal de la Fira amb un envelat que acull els estands dels expositors comercials així com l'espai d’exposició de l’Associació Importadors de Vehicles d'Andorra amb les principals novetats del món de l’automoció.

FIRA COMERCIAL

Espai adjacent a l'envelat del Parc Central on es poden descobrir els diferents productes de les explotacions agràries i artesanals d’Andorra i gaudir de tasts, xerrades i demostracions.

MOSTRA DE PRODUCTES AGRÍCOLES I ARTESANS D’ANDORRA

El Comú d’Andorra la Vella dóna suport a les associacions, entitats i clubs esportius del país, ja que compten amb un espai propi, de 1.000 m2, a la Fira d’Andorra la Vella. Així mateix durant els dies de la Fira es programen tot un seguit d’activitats d’exhibició, danses, música, balls folklòrics i demostracions a l’escenari habilitat a aquest efecte.

FIRA DE LES ASSOCIACIONS

El Mercat Artesanal s'ubica al passeig del riu i connecta la Fira amb l'eix comercial de l'avinguda Meritxell, a la plaça de la Rotonda. És un espai dedicat a l'exposició i venda de productes d'artesania, alimentació artesana i natural, de venda de creps, xurros, pizzes i llaminadures.

MERCAT ARTESANAL

Cada 27 d’octubre des de l’any 1979, se celebra la fira concurs de bestiar d’Andorra la Vella, un esdeveniment que reuneix tots els ramaders de les valls des de temps immemorials. Ubicada a l’aparcament d’autobusos del Prada Casadet, és una festa d’interès cultural (FIC), inclosa a l’Inventari General del Patrimoni Cultural pels seus valors històrics i identitaris.

FIRA CONCURS DE BESTIAR

Els espais exteriors de la Fira s’ubiquen al Parc Central i serveixen d’escenari per a l’exposició de productes comercials i com a espai de lleure amb inflables, activitats esportives, demostracions i tot un seguit d’activitats per a tota la família.

ESPAIS EXTERIORS

Fira Comercial

Àrea de Promoció Turística i Comercial
Plaça del Poble s/n
AD500 Andorra la Vella
Tel. +376 730 004
promocio.turisme@comuandorra.ad

Descarrega't aquí tots els documents necessaris per assistir a la Fira d'Andorra la Vella com a expositor.

Fira d’Associacions

Consulta tota la informació a:

Servei de Participació Ciutadana
La Central, Parc Central
AD500 Andorra la Vella
Tel.730043
participacio@comuandorra.ad

Visitants

Descarrega't aquí el programa de la Fira d'Andorra la Vella:

Galeria d'imatges d'edicions anteriors

TOP